Festlig frukostavslutning i Batey Palavé

Klockan är 7 på morgonen och en efter en traskar hungriga barn in i “comedoren”, matsalen, där Esther, Chilón och Wilgentz har förberett frukost. Utanför sitter Elaine och bockar av en efter en. Alla barn har sitt eget nummer, och det gäller att komma ihåg vilket nummer man har, annars blir det en stunds letande i den långa listan med 120 namn.Idag är den sista dagen för terminen och förutom korvmacka och varm choklad har det förberetts sockerkaksbitar i mängder och 120 små påsar fyllda med godis och småkakor. Barnen äter och mumsar på sina mackor, smuttar på sin varma choklad och kikar förväntansfullt mot godispåsen som väntar.


Flera gånger stämmer vi även upp i sång för födelsedagsbarn som kommer att fylla år under julhelgen. Små presenter delas ut och tas ivrigt emot med ett glatt leende eller endast en blyg blick. Födelsedagar är något de flesta av barnen i Palave aldrig firar. Man har inte råd helt enkelt. Därför kan små gester som en liten bil, några fina hårband eller en boll betyda så oerhört mycket!


Att servera frukost kan kanske verka som något mindre viktigt. Men för dessa familjer betyder det mycket mer än vad många kan förstå. Många av dem har inte råd att äta mer än en gång om dagen. Så att få komma till oss och få äta sig mätt på morgonen har en stor betydelse!


Fortsätt att hjälpa barnen i Palave genom bön och gåvor!

“Allt det ni har gjort mot en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.” Matt 25:40


Hälsningar från Palavé
Magdalena Lindroos

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

 • Jesus lever!

  Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

 • Midnattsropet nr 1 2024

  I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

 • Evangelisation i Vällingby

  Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x