SVT följer upp om Sundbybergs stads bojkott av församlingens hotell

Idag har SVT Nyheter Stockholm sänt en uppföljning om Sundbybergs stads bojkott av Pilgrimshem hotell i Bromma. Bojkotten motiverade politikerna med att hotellet drivs av Maranataförsamlingen.
– Vi vet att det här hotellet ligger på samma ställe som församlingen har sina lokaler och vi kan inte garantera att de människor som placeras där inte påverkas av Maranata-rörelsens värderingar, säger Sundbybergs kommunalråd Josefin Malmqvist (M).
Församlingens talesman Berno Vidén ifrågasätter att en politiker straffar en församling för deras åsikter. 


Stockholms stads socialborgarråd Åsa Lindhagen (MP) uppträder mer korrekt i programmet genom att påminna om att enligt regeringsformen så kan en kommun inte fatta ett principbeslut att inte köpa tjänster från en aktör baserat på deras religiösa övertygelse eller åsikter.


Stockholms opositionsborgarråd Cecilia Brinck (M) påstår felaktigt att flera medlemmar i rörelsen inte låter sina barn gå i skolan och därför borde staden inte heller köpa tjänster av Pilgrimshem hotell. Berno Vidén har tidigare svarat på anklagelserna i ett pressmeddelande:
– Det är en grov lögn att påstå att församlingsmedlemmars barn inte får gå i skolan. Varje familj fattar sina egna beslut; hemundervisning – eller ej. – – – Dessutom är okunskapen i ärendet alarmerande då utbildningsnämndens gruppledare anger som ”aktör”, det som i verkligheten är två familjer med sin församlingstillhörighet i Maranataförsamlingen, men som varken säljer tjänster till staden eller är anställda av Pilgimshem Hotell.
Programmet är i övrigt sakligt och kan ses här.

 • Gunnar Nilsson predikar

  Välkommen att vara med och lyssna ikväll kl 19 till Gunnar Nilsson som talar hos församlingen i Skälby, Järfälla. Vi direktsänder på YouTube.

 • Midnattsropet nr 2 2024

  Nu finns det senaste numret av Midnattsropet att läsa på webben. Inom kort kommer den även att landa hos våra prenumeranter.

 • Andens enhet | Berno Vidén

  Berno Vidén undervisar i detta bibelstudium inspelat 7 maj 2024 hos storfamiljen i Skälby.

 • Biblar sökes

  Varje lördag delar en grupp från Maranataförsamlingen ut biblar och traktater på Vällingby torg, och efterfrågan har visat sig vara stor. Det har blivit många intressanta och givande samtal med allt från sökande människor till redan troende. Ofta efterfrågas biblar på andra språk än svenska. Många är även angelägna om att få hela Bibeln –…

 • Ett hjärta – en själ | Direktsänt bibelstudium | Berno Vidén

  Ikväll kl 19:15 direktsänder vi ett bibelstudium med Berno Vidén.

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x