Maranataförsamlingens monter utsatt för sabotage

Under natten har okända förövare saboterat BMC förlag’s  monter B01:35 på Bokmässan i Göteborg. Hyllor är nedrivna och böcker utspridda.
I skrivande stund är händelsen anmäld till mässansvarig.


– Efter tre dagar på bokmässan, då allt har gått lugnt till, och man inte tycker att man har haft anledning att misstänka något, kommer vi fjärde dagens morgon till montern, och finner tre hyllor med böcker av Arne Imsen, Jan-Egil Hafsahl och Stig Andreasson ligga på golvet, och böckerna spridda hit och dit. Nedfallna eller nedrivna? De ser onekligen nedrivna ut, med böjda skruvar och beslag, säger Hans Lindelöw.Det är inte första gången förlagets monter blir vandaliserad. År 1999 förstördes 400 böcker och biblar, något dåvarande mässgeneral Bertil Falck kraftigt reagerade mot:
– Jag tänker inte böja mig för utomparlamentariska aktioner som den här. Författare och journalister ska värna om det fria ordet. Det här liknar mer de bokbål som förekom i Hitlertyskland. Jag tar avstånd från dem som förstört Maranatas monter (Journalisten.se 1999).

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

 • Jesus lever!

  Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

 • Midnattsropet nr 1 2024

  I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

 • Evangelisation i Vällingby

  Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x