Expeditionslokaler i Mont-Leon snart färdiga

Långt uppe i haitiska bergen ligger Mont-Leon. Under flera års tid har barnen i området fått hjälp med skolgång genom att Comunidad Maranata betalar samtliga lärarlöner. Villkoret är att barnen då ska få studera gratis. Fler än 600 barn är idag inskrivna i skolan.


Orkanen Matthew drabbade värst Haitis södra delar, och det är också där som det mesta av alla insatser gjorts och fortfarande görs. Konvojer med lastbilar och fartyg med nödproviant  når fram och hjälper många. Men även områden längre upp i Haiti har drabbats av sönderregnade hus, förstörda skördar etc. 
Förberedelser för att gjuta tak över nya expedtionslokaler.
I Mont-Leon repareras för närvarande skador i skolan som orsakats av orkanen Matthew. Dessutom har vi börjat att bygga en lärarexpedition och arkivutrymmen för att på ett tryggt och säkert sätt kunna förvara läromedel, betyg etc. I dagarna gjuts takplattan på det nya huset.
Elever i Mont-Leon framför den mycket enkla skolan
Vi fortsätter att vädja om hjälp för att långsiktigt kunna hjälpa barnen i området. Vill du vara med? Sätt in en gåva på Maranataförsamlingens Plusgiro 44 10 05-6. Märk: Haiti.

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

 • Jesus lever!

  Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

 • Midnattsropet nr 1 2024

  I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

 • Evangelisation i Vällingby

  Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x