Haiti hårt drabbat av orkanen Matthew, över 1 000 döda

Samtidigt som orkanen Matthew nått Floridas kust börjar informationer komma om hur främst Haiti drabbats. I skrivande stund rapporteras om 339 dödsfall och stor materiell förödelse (bilderna har kopierats från dominikanska tidningar).

Vi har ännu inte lyckats få kontakt med våra vänner i Baptiste och Mont-leon, där Maranataförsamlingen stöder en skola med 600 barn. Några timmar innan orkanen nådde Haiti meddelade oss skolans rektor Luka Pierre följande:

– Det är många hus som skadats här i Baptiste. Jag vet ännu inte hur det är uppe i Mont-Leon eftersom det inte finns någon kommunikation.

 Så fort vi får mer information om läget i Mont-Leon och hur det gått för skolan och de elever som regelbundet får ekonomisk hjälp av församlingen, kommer texten att uppdateras.

Uppdatering (7/10 kl 12:45): Vi har nu haft kontakt med skolans rektor Mont-leon, Luka Pierre. Det finns inga dödsfall rapporterade i Baptiste eller Mont-Leon men däremot en hel del materiell förstörelse. Grödor som blivit förstörda och hus som rasat. Luka nämnde speciellt sju fattiga familjer från Mont-Leon som förlorat sina hus.

Uppdatering: Minst 842 döda bara i Haiti. 60 000 hemlösa. 
Uppdatering (10/10): Antalet döda efter orkanen uppges nu vara minst 1 000. Svåra kolerautbrott följer då vattenkällorna svämmas över och förorenas. Nödleveranser försvåras p.g.a. att vägar och broar förstörts.

Välkommen att ge en gåva till de drabbade. Maranataförsamlingen förmedlar via
plusgiro 44 10 05-6.
Märk betalningen “Haiti”.

Skolan i Mont-Leon, Haiti
 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

 • Jesus lever!

  Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

 • Midnattsropet nr 1 2024

  I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

 • Evangelisation i Vällingby

  Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x