Lägesrapport …

Igår tisdag var det återigen dags för samling omkring Ordet; bibelstudium.

De ihärdiga regnen fortsätter över oss med plötsliga skyfall. Mellan skurarna hanns det dock igår med att leverera sängar till en trebarnsfamilj som för en tid sedan kom från Haiti. De sov tidigare på lakan som de bredde ut direkt på cementgolvet i sin hyrda bostad inför natten, och var nu så tacksamma och glada för att få sova i sängar!
En hjälpsökande ensamstående kvinna med tre små barn trotsade regnen och sökte också upp oss igår. Hennes situation som änka är ytterst svår med en ekonomisk skuld som raserar hela hennes tillvaro. I en svår period tog hon ett lån på motsvarande 1000 SEK av en granne som lever på att fungera som en “utlåningsbank”, dock med en skyhög ränta, så idag är skulden trots flera avbetalningar högre än det lån hon tog. Även hyran ligger  efter några månader och risken är stor att hon vid årsskiftet blir utslängd med de tre barnen, varav ett dessutom har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. 
“-Om jag inte haft barnen hade jag återvänt till Haiti, till släkten, men mina barn skulle dö av svält där så jag måste stanna här och hoppas på Gud.” Vi hoppas att inom kort kunna sträcka ut en hand till henne och hjälpa henne i detta akuta läge.
Vi laddar nu upp inför barn- och ungdomsfester i dagarna tre med start imorgon torsdag. Det är så roligt att få ge alla dessa barn en glad stund med ett samlande omkring det stora som hände i Betlehem då vår Jesus föddes … denne Jesus som ska komma igen på samma sätt som han en gång for upp till himmelen. Maranata!
 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

 • Jesus lever!

  Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

 • Midnattsropet nr 1 2024

  I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

 • Evangelisation i Vällingby

  Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x