Lägesrapport …

Igår tisdag var det återigen dags för samling omkring Ordet; bibelstudium.

De ihärdiga regnen fortsätter över oss med plötsliga skyfall. Mellan skurarna hanns det dock igår med att leverera sängar till en trebarnsfamilj som för en tid sedan kom från Haiti. De sov tidigare på lakan som de bredde ut direkt på cementgolvet i sin hyrda bostad inför natten, och var nu så tacksamma och glada för att få sova i sängar!
En hjälpsökande ensamstående kvinna med tre små barn trotsade regnen och sökte också upp oss igår. Hennes situation som änka är ytterst svår med en ekonomisk skuld som raserar hela hennes tillvaro. I en svår period tog hon ett lån på motsvarande 1000 SEK av en granne som lever på att fungera som en “utlåningsbank”, dock med en skyhög ränta, så idag är skulden trots flera avbetalningar högre än det lån hon tog. Även hyran ligger  efter några månader och risken är stor att hon vid årsskiftet blir utslängd med de tre barnen, varav ett dessutom har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. 
“-Om jag inte haft barnen hade jag återvänt till Haiti, till släkten, men mina barn skulle dö av svält där så jag måste stanna här och hoppas på Gud.” Vi hoppas att inom kort kunna sträcka ut en hand till henne och hjälpa henne i detta akuta läge.
Vi laddar nu upp inför barn- och ungdomsfester i dagarna tre med start imorgon torsdag. Det är så roligt att få ge alla dessa barn en glad stund med ett samlande omkring det stora som hände i Betlehem då vår Jesus föddes … denne Jesus som ska komma igen på samma sätt som han en gång for upp till himmelen. Maranata!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x