Tackbrev mars 2021

Långshyttan mars 2021

Frid kära gåvogivare!

Påsken närmar sig med hast och församlingen planerar att ha en del mindre möten med utsändningar som du kan ta del av via internet, eller vanlig telefon, 010-1994308 då mötet pågår. Mer information om detta hittar du på hemsidan www.maranata.se

Jesus gav sitt liv för oss var och en, och genom hans uppståndelse från de döda får den som tror på honom del av det eviga livet. Med stor tacksamhet till Gud kan den frälsta skaran höja lovets offer till denne Jesus Kristus som är församlingens enda hopp och framtid.

I en värld där människor lever utan Gud och utan hopp har vi ett angeläget budskap om räddning och nytt liv att förmedla. Uppdraget som själavinnare hastar!

Tack för gåvor och offer som kommer in till Maranataförsamlingens mission och evangelisation!

Från Dominikanska republiken har vi nåtts av ett nödrop. En yngling i övre tonåren som heter Oscar har en tid haft svåra smärtor i ljumsktrakten, och efter en undersökning visade det sig vara behov av operation; ett kostsamt ingrepp som Oscar inte kan få genomfört utan ekonomisk hjälp till det. Han och hans familj uttrycker nu stor tacksamhet för hjälp som redan kommit, och ser fram emot att snart få en tid för ingreppet. Då Oscar var bara fyra år hände något mycket märkligt i hans liv. Familjens hus fattade eld mitt i natten, och stort tumult utbröt där de bodde mycket nära missionens hus i Palavé. Mitt i rådande kaos där grannar kom rusande för att hjälpa till, insåg man plötsligt att Oscar var kvar i bostaden! Men då kommer en okänd man; han trotsar lågorna och tar sig in och får tag på pojken. Oscar lämnas till den omtumlade familjen … och mannen försvinner därifrån. När elden slocknat återstod ingen bostad längre … och en efter en frågade sig i efterhand: vem var mannen? Ännu idag vet ingen vem det var, men familjen och många andra som var med denna förfärliga natt, är förvissade om att det var en ängel, sänd av Gud. 

Efter en tid fick den hårt drabbade familjen hjälp av församlingen att bygga upp en ny bostad, där de fortfarande idag bor kvar. Oscar är lillebror till Iliana som nämndes om i februari månadens brev. Finns att läsa på hemsidan www.maranata.se

Tack också för gåvor vi fått att förmedla till det norska missionsarbetet i Rumänien, där bland annat ved köps in och delas ut till familjer för att de ska kunna hålla värmen under mycket kalla nätter. Behoven är stora!

En glad nyhet är att en barntidning nu sett dagens ljus! Den heter Följ med och första numret har i dagarna skickats ut till en hel del barn. Mer om den, och möjlighet att beställa kommer att dyka upp på församlingens hemsida.

Tack också alla ni som är med och stöder utgivningen av Midnattsropet! En efter en hör av sig och tackar för tidningen, och det är med stor tacksamhet till Gud vi ser hur ännu ett nummer nu tagit form och är på väg till läsarna. Gud är god!

Med önskan om Guds rika välsignelse denna påskhelg! I ensamhet och isolering påminns vi om hur bönen har en väldig makt – i bönen med och för varandra möts vi inför nådens tron.

Maranataförsamlingen, gm Karin Vidén

Jesus sade: “Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig ska leva om han än dör, och den som lever och tror på mig ska aldrig någonsin dö. Tror du detta?” Johannesevangeliet 11: 25-26

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x