Tackbrev maj 2021

Guds frid och tack för din gåva!

I skrivande stund är arbetet med tidningen Midnattsropet nummer 3 2021 i full gång, och vi ser fram emot att få den klar för tryckning nu in i juni månad. Vi erfar hur betydelsefull och viktig den är i denna sena midnattstid vi lever och verkar i. Vår bön och förhoppning är att den alltigenom ska få vara ett rop, ett maranatarop: Se brudgummen kommer!

Många läsare hör av sig och tackar, och det är med stor tacksamhet vi ser gåvor till tidningen komma in som gör tryckning och distribution möjlig.

Vi ser också fram emot att från och med juni månad återigen mer kontinuerligt vara ute med tidningen på gator och torg i Stockholm och andra platser, och ha utdelning av handaffischer och biblar på olika språk; ja, allt för att fler ska få del av budskapet – få del av det evangelium som är en Guds kraft till frälsning för var och en som tror.

I Dominikanska republiken är smittospridningen för närvarande mycket hög och via media får vi veta att huvudstadens alla sjukhus är helt överfulla av covid19-sjuka. Restriktionerna skärps alltmer, men vi ser dock med tillförsikt framåt och har förhoppningen om att från församlingen snart kunna sända ut medhjälpare till missionsfältet. Det är ett stort böneämne i en tid som denna! Tack för gåvor och offer som kommer in till missionen!

Vi har kontakt med flera av syskonen på plats i Palavé, och även med en rektor för en mindre privat skola som vi de senaste åren stöttat med bland annat diverse material. Den lilla skolan med ca 50 elever stängdes ned pga pandemin och tvingades på grund av det lämna sina lokaler. Inför nytt läsår till hösten ser vi möjlighet att erbjuda lokal vid församlingens missionscenter, och detta är ett böneämne så att allt får ske utifrån Guds vilja. Så många av barnen och ungdomarna där i Palavé behöver församlingens närvaro på plats.

Vid kvällsbönen hos storfamiljen i Skälby sjöngs häromkvällen sången Vid Genesaret en morgon. En underbar sång som ett avslut på denna lilla hälsning:

Jag fick följa dig på djupen där du tystar stormens brus.
Jag fick se dig gå på vågen och min hela dag blev ljus.
Utav kornbröd och två fiskar hela folket åt sig mätt.
Du gick före mig och jag följde dig ut på ditt Genesaret.

(Särlaregn 585)

                                        Guds rika välsignelse tillönskas dig!
                                        Maranataförsamlingen
                                        /genom Karin Vidén

  • Gunnar Nilsson predikar

    Välkommen att vara med och lyssna ikväll kl 19 till Gunnar Nilsson som talar hos församlingen i Skälby, Järfälla. Vi direktsänder på YouTube.

  • Midnattsropet nr 2 2024

    Nu finns det senaste numret av Midnattsropet att läsa på webben. Inom kort kommer den även att landa hos våra prenumeranter.

  • Andens enhet | Berno Vidén

    Berno Vidén undervisar i detta bibelstudium inspelat 7 maj 2024 hos storfamiljen i Skälby.

  • Biblar sökes

    Varje lördag delar en grupp från Maranataförsamlingen ut biblar och traktater på Vällingby torg, och efterfrågan har visat sig vara stor. Det har blivit många intressanta och givande samtal med allt från sökande människor till redan troende. Ofta efterfrågas biblar på andra språk än svenska. Många är även angelägna om att få hela Bibeln –…

  • Ett hjärta – en själ | Direktsänt bibelstudium | Berno Vidén

    Ikväll kl 19:15 direktsänder vi ett bibelstudium med Berno Vidén.

  • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

    Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x