Tackbrev juni 2021

Guds frid, och ett varmt tack för din gåva till Maranataförsamlingens arbete!

För några veckor sedan reste Zebastian Vidén ut till missionen i Dominikanska republiken för att främst bistå syskonen i Palavé efter över ett års frånvaro på grund av pandemin. Inom kort reser även Berno Vidén dit, och vi får nu se fram emot rapportering från dem båda dels via församlingens hemsida, och även via Radio Maranata. Smittan pågår för fullt i landet och utegångsförbud gäller från tidig kväll. Att samlas till möten är ännu inte möjligt, men som det var för Paulus: Då han efter en lång tid mötte bröderna fylldes han av tacksamhet till Gud och fick nytt hopp av att se dem! Vi får återigen utifrån förutsättningar mötas och se varandra, både hemma och borta och inge varandra nytt hopp! Maranata!

Storfamiljen i Skälby har vissa dagar i sommar en Loppis ute på gården för missionen. Förra sommaren satsades i Långshyttan, och nu är det dags för Stockholm där vi når många genom gratisannonseringar på sociala medier. En av de första kunderna blev en stund stående vid bordet där biblar och annan kristen litteratur finns att ta med sig gratis, och med ett exemplar av Midnattsropet i handen blev han stående en lång stund och läste, begrundade och la den sakta tillbaka. Ett frö är sått!

En nära granne blev så glad för Loppisen och hämtade genast några fina klädesplagg som ett bidrag till försäljningen. Vi hoppas på fina regnfria dagar eftersom vi är hänvisade till att vara utomhus, vilket i sig också innebär mycket bärande och kånkande av grejer. Var gärna med i bön för detta kontaktskapande arbete, att evangelium ska finna vägar in i hjärtan!

Från broder Muravitskij i Ukraina kommer hälsning med stort tack för hjälp till den lägervecka för barn som hans församling arrangerade i slutet av juni. ”God mat, lek, sång, undervisning” och mycket annat fanns på dagsschemat, och en hel skara barn från fattigare familjer gavs möjlighet att vara med genom det stöd vi kunde bistå med. Det tackar vi Gud för!

Restriktionerna har lättat och församlingen i Stockholm kan nu säga välkommen till syskon att vara med i möten och bönesamlingar på tisdagar, torsdagar och lördagar, och vi erfar som i sången:

Hur ljuvligt det är att möta på väg till Jerusalem,
en återlöst syskonskara när ensam man vandrar hem.
Det är som en fläkt ifrån ovan som Herren oss sänder ner,
att stärka den trötte vandrarn som upp emot himmelen ser.

Ännu en gång, varmt tack för din gåva, för offer och för all omsorg i förbön!

Maranataförsamlingen
genom Karin Vidén

 • Midnattsropet nr 2 2024

  Nu finns det senaste numret av Midnattsropet att läsa på webben. Inom kort kommer den även att landa hos våra prenumeranter.

 • Andens enhet | Berno Vidén

  Berno Vidén undervisar i detta bibelstudium inspelat 7 maj 2024 hos storfamiljen i Skälby.

 • Biblar sökes

  Varje lördag delar en grupp från Maranataförsamlingen ut biblar och traktater på Vällingby torg, och efterfrågan har visat sig vara stor. Det har blivit många intressanta och givande samtal med allt från sökande människor till redan troende. Ofta efterfrågas biblar på andra språk än svenska. Många är även angelägna om att få hela Bibeln –…

 • Ett hjärta – en själ | Direktsänt bibelstudium | Berno Vidén

  Ikväll kl 19:15 direktsänder vi ett bibelstudium med Berno Vidén.

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x