Sprid budskapet om Jesus Kristus! Radio Maranata utökar.

Radio Maranata har utökade sändningstider från den 1 januari över Stockholm 88 MHz och Örebro 95.3 MHz. Programmen kommer även att sändas via Maranata Podcast (överallt där poddar finns).

Teknikansvarig för programmen är Zebastian Vidén, och vad som motiverar insatserna uttrycker han så här: “Missionsbefallningen, kort och gott. Anledningen till att vi som församling är här, är ju för evangeliets skull. Just radioarbetet är inte exklusivt egentligen på något vis, men ändå en väg att nå ut till människor. Kanske speciellt i dessa tider då det har blivit svårare att samlas till offentliga möten på grund av pandemin.”

Ansvarig för radion i Örebro är Runepär Lind: “Det är viktigt att nå ut till människor, just med tanke på tidens allvar, att tiden är kort och att Jesus Kommer. Drivkraften är evangelium till dem som kan nås. Det finns många olika sätt, och där är radion ett verktyg.”


Följande tider gäller:

Måndagsmagasinet spelas in.

Måndagar 8.00 – 9.00 Berno Vidén: “I mina program vill jag förmedla ett Kristuscentrerat budskap. Utan Jesus finns det inget hopp för mänskligheten.”

Måndagar 18.00 – 19.00 Måndagsmagasinet: “Samtal kring aktuella händelser och olika bibelsammanhang.” (Sänds över Göteborg 94.9 MHz tisdagar kl. 21.00.)

Paulus Eliasson

Tisdagar 8.00 – 8.30 Paulus Eliasson: “Jag växte upp med Radio Maranata, som var ett av församlingens viktigaste medier för att nå ut med evangeliet, och därför ser jag fram emot att få vara med och sprida evangelium genom radio och podcast. Jag vill i mina program tala om det som engagerar mig mest: Guds fantastiska frälsningsplan, utförd i Jesus från Nasaret, och beskriven i Bibeln.”


Onsdagar 8.00 – 8.30 Gertrud Johansson: “Jag vill dela med mig av tankar för att uppmuntra och hjälpa människor fram på vägen med Jesus.”


Hans Lindelöw

Torsdagar 8.00 – 8.30 Hans Lindelöw: “Jag var med och gjorde mina första radioprogram på Gamla Bro för 40 år sedan. Många internationella gäster har suttit i närradiostudion under årens lopp. Jag minns nattsändningar och ‘Magasinet’ som vi började göra tillsammans på måndagskvällarna medan Arne Imsen ännu var ibland oss. En tid hade jag en egen halvtimme på torsdagsmorgnarna. Roligt att kunna börja med det igen.”


Torsdagar 8.30 – 9.00 Arabisk halvtimme med broder Najib: Jag vill genom radion nå den arabiskttalande befolkningen som bor i Stockholm och Örebro med evangelium om Jesus Kristus, den enda Frälsaren.


Tage Johansson

Fredagar 8.00 – 8.30 Tage Johansson: “Bibeln är en skriven profetia där Gud talar till människan. Det är viktigt att vi har det profetiska ordet där Gud uppenbarar sin vilja.”


Yngve Stenfelt

Fredagar 19.30 – 20.00 (21.00 – 21.30 över Örebro 95.3 MHz) Yngve Stenfelt: “Att i en allt mörkare midnattstid få nå ut med budskapet om Jesus – den ende som kan frälsa – ger hopp i hopplösheten och ljus i mörkret, förberedelse för det som skall komma och att vara redo inför Jesu snara tillkommelse!”


Lördagar 8.00 – 9.00 Repris Måndagsmagasinet!


Sean Ureña


Lördagar 17.00 – 17.30 (18.00 – 18.30 över Örebro 95.3 MHz)
Spansk halvtimme med Sean Ureña och Berno Vidén.
Sean:
Jag vill göra radioprogram för att undervisa och presentera hoppet i Herren Jesus åt dem som är förlorade i denna värld.”


Söndagar 8.00 – 9.00 Förkunnelse av Arne Imsen (Sänds över Göteborg 94.9 MHz lördagar kl. 15.00.)

 • Gunnar Nilsson predikar

  Välkommen att vara med och lyssna ikväll kl 19 till Gunnar Nilsson som talar hos församlingen i Skälby, Järfälla. Vi direktsänder på YouTube.

 • Midnattsropet nr 2 2024

  Nu finns det senaste numret av Midnattsropet att läsa på webben. Inom kort kommer den även att landa hos våra prenumeranter.

 • Andens enhet | Berno Vidén

  Berno Vidén undervisar i detta bibelstudium inspelat 7 maj 2024 hos storfamiljen i Skälby.

 • Biblar sökes

  Varje lördag delar en grupp från Maranataförsamlingen ut biblar och traktater på Vällingby torg, och efterfrågan har visat sig vara stor. Det har blivit många intressanta och givande samtal med allt från sökande människor till redan troende. Ofta efterfrågas biblar på andra språk än svenska. Många är även angelägna om att få hela Bibeln –…

 • Ett hjärta – en själ | Direktsänt bibelstudium | Berno Vidén

  Ikväll kl 19:15 direktsänder vi ett bibelstudium med Berno Vidén.

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x