Tackbrev april 2022

 Santo Domingo april 2022


Guds frid!

Med en hälsning som även denna gång skrivs från församlingens missionsfält i Dominikanska republiken, tackar vi dig gåvogivare som är med och offrar.
I skrivande stund arbetas med nästa nummer av tidningen Midnattsropet och vi ser fram emot att ännu en gång få ut den till alla läsare, och få den spridd på gator och torg. I detta nya nummer finns
rapporter härifrån församlingens missionsfält och även från den hjälp som församlingen efter upprop kunnat förmedla till lidande människor i krigets Ukraina. Tack alla ni som är med och stöder tidningen.

Hos syskonen i Långshyttan inbjuds till församlingsdag den första söndagen varje månad, och den 13-17 juli är det dags för Sommarkonferens! Mer information om den finns i Midnattsropet, och på
församlingens hemsida www.maranata.se
Det är med tillförsikt och glädje vi tar oss an att med pionjäranda inbjuda till en första Sommarkonferens på denna nya plats, Långshyttan i Dalarna. Tiden hastar och att komma samman och vara tillstädes inför Guds Ord är så oerhört värdefullt och viktigt i en tid då ondskan ryter och förfärar, plågar och förstör. Men tack och lov så har vi förvissningen om att Jesus Kristus har vunnit en evig och underbar seger! Det finns en framtid och ett hopp.

Här i Palavé, i Santo Domingo samlar vi till barnmöten, och om bara några dagar är det dags för läkarmottagning då vår missionsläkare Dory Diaz kommer hit och tar emot patienter som ofta inte har någon annan utväg än att få hennes hjälp.
Vi inbjuder till möten och ibland kommer många ibland bara ett fåtal, men det stora i alla sammankomster är att veta att vår frälsare Jesus är mitt ibland oss då vi samlas i hans namn. Alla vill vara med och sjunga en sång, dela med sig av ett böneämne eller helt enkelt bara uttrycka sin stora tacksamhet till Gud.
Till påsken köpte vi in matkassar till flertalet familjer som vi vet har behov, och vi tackar Gud för den möjligheten att kunna uppmuntra människor i vardagen. Matpriserna ökar även här och vi planerar för att mer kontinuerligt kunna göra sådana inköp och stötta upp där det behövs.

Tack för alla gåvor och offer som kommer in till församlingens arbete inom olika områden. Och i dessa dagar ett speciellt tack för all omsorg som visas genom rika gåvor till Ukraina, som förmedlas ut till människor genom vår broder pastor Vasily.

Avslutar denna hälsning med Psalm 46:
Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad. Därför skall vi inte frukta, om än jorden skakar och bergen störtar ner i havsdjupet, om än havets vågor brusar och svallar, så att bergen bävar vid dess uppror. Sela. En ström går fram med flöden som ger glädje åt Guds stad, åt den Högstes heliga boning. Gud bor där inne, den vacklar inte, Gud hjälper den när morgonen gryr. Hednafolken larmar, riken vacklar, han låter sin röst höras, då smälter jorden. HERREN Sebaot är med oss, Jakobs Gud är vår borg. Sela. Kom och skåda HERRENS verk! Gärningar som väcker häpnad gör han på jorden. Han stillar strider över hela jorden, bågen bryter han sönder och bräcker spjutet, vagnarna bränner han upp i eld. “Bli stilla och besinna att jag är Gud, upphöjd
bland hednafolken, upphöjd på jorden.”

Maranataförsamlingen
gm/Karin Viden
Maranata – Snart kommer Jesus

 • Midnattsropet nr 2 2024

  Nu finns det senaste numret av Midnattsropet att läsa på webben. Inom kort kommer den även att landa hos våra prenumeranter.

 • Andens enhet | Berno Vidén

  Berno Vidén undervisar i detta bibelstudium inspelat 7 maj 2024 hos storfamiljen i Skälby.

 • Biblar sökes

  Varje lördag delar en grupp från Maranataförsamlingen ut biblar och traktater på Vällingby torg, och efterfrågan har visat sig vara stor. Det har blivit många intressanta och givande samtal med allt från sökande människor till redan troende. Ofta efterfrågas biblar på andra språk än svenska. Många är även angelägna om att få hela Bibeln –…

 • Ett hjärta – en själ | Direktsänt bibelstudium | Berno Vidén

  Ikväll kl 19:15 direktsänder vi ett bibelstudium med Berno Vidén.

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x