Påskhälsning från missionsfältet | Påskpredikan av Paulus Eliasson

 Guds frid,

Det är påsk och vi samlas på olika håll kring det i särklass största som någonsin ägt rum i tiden; Jesu Kristi död och uppståndelse! 
En plats där syskon samlats den här påsken är hos Storfamiljen på Dal i Norge. Lyssna gärna till Skärtorsdagens predikan av Paulus Eliasson: Nå er tiden her (norska)


Här i Batey Palavé blir det en del hembesök under påsken. Vi har besökt familjer med matkassar och annan hjälp där det behövts. Under långfredagen planerar vi att samla till barnmöte på gården där Soila bor. Tack vare den fina uteplatsen under tak som Jonathan Asprusten för en del år sedan byggde då han var här med sin familj, kan vi bjuda in till barnmöten även under regniga dagar. 

Den oro som sprider sig över hela världen med krig och konflikter, skyhöga matpriser, brist på vatten på grund av långvarig torka etc. märker vi påtagligt även här i landet. Samtidigt så har en jätteskandal orsakad av korrupta politiker blossat upp. För närvarande sitter ett tjugotal före detta ministrar och funktionärer häktade med anklagelser om att ha förskingrat mer än 30 miljarder pesos (nästan 6 miljarder kronor!). Det är bara en i raden av flera skandaler som avslöjats, alltmedan många kämpar för att få vardagen att gå ihop. 


Så ser tyvärr världen ut, men församlingen får representera ett annat rike, där rättfärdighet bor. Må vi allt mer fyllas av Jesu utgivande kärlek i våra liv, så att vi med ord och gärning kan förmedla försoningens budskap. “Han som inte visste av synd, honom gjorde Gud till synd i vårt ställe, för att vi i honom skulle bli rättfärdiga inför Gud.”


Från missionsfältet önskar vi en välsignad påskhelg.


Karin och Berno Vidén

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

 • Jesus lever!

  Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

 • Midnattsropet nr 1 2024

  I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

 • Evangelisation i Vällingby

  Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x