Påskhälsning från missionsfältet | Påskpredikan av Paulus Eliasson

 Guds frid,

Det är påsk och vi samlas på olika håll kring det i särklass största som någonsin ägt rum i tiden; Jesu Kristi död och uppståndelse! 
En plats där syskon samlats den här påsken är hos Storfamiljen på Dal i Norge. Lyssna gärna till Skärtorsdagens predikan av Paulus Eliasson: Nå er tiden her (norska)


Här i Batey Palavé blir det en del hembesök under påsken. Vi har besökt familjer med matkassar och annan hjälp där det behövts. Under långfredagen planerar vi att samla till barnmöte på gården där Soila bor. Tack vare den fina uteplatsen under tak som Jonathan Asprusten för en del år sedan byggde då han var här med sin familj, kan vi bjuda in till barnmöten även under regniga dagar. 

Den oro som sprider sig över hela världen med krig och konflikter, skyhöga matpriser, brist på vatten på grund av långvarig torka etc. märker vi påtagligt även här i landet. Samtidigt så har en jätteskandal orsakad av korrupta politiker blossat upp. För närvarande sitter ett tjugotal före detta ministrar och funktionärer häktade med anklagelser om att ha förskingrat mer än 30 miljarder pesos (nästan 6 miljarder kronor!). Det är bara en i raden av flera skandaler som avslöjats, alltmedan många kämpar för att få vardagen att gå ihop. 


Så ser tyvärr världen ut, men församlingen får representera ett annat rike, där rättfärdighet bor. Må vi allt mer fyllas av Jesu utgivande kärlek i våra liv, så att vi med ord och gärning kan förmedla försoningens budskap. “Han som inte visste av synd, honom gjorde Gud till synd i vårt ställe, för att vi i honom skulle bli rättfärdiga inför Gud.”


Från missionsfältet önskar vi en välsignad påskhelg.


Karin och Berno Vidén

  • Gunnar Nilsson predikar

    Välkommen att vara med och lyssna ikväll kl 19 till Gunnar Nilsson som talar hos församlingen i Skälby, Järfälla. Vi direktsänder på YouTube.

  • Midnattsropet nr 2 2024

    Nu finns det senaste numret av Midnattsropet att läsa på webben. Inom kort kommer den även att landa hos våra prenumeranter.

  • Andens enhet | Berno Vidén

    Berno Vidén undervisar i detta bibelstudium inspelat 7 maj 2024 hos storfamiljen i Skälby.

  • Biblar sökes

    Varje lördag delar en grupp från Maranataförsamlingen ut biblar och traktater på Vällingby torg, och efterfrågan har visat sig vara stor. Det har blivit många intressanta och givande samtal med allt från sökande människor till redan troende. Ofta efterfrågas biblar på andra språk än svenska. Många är även angelägna om att få hela Bibeln –…

  • Ett hjärta – en själ | Direktsänt bibelstudium | Berno Vidén

    Ikväll kl 19:15 direktsänder vi ett bibelstudium med Berno Vidén.

  • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

    Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x