Spänt läge i Dominikanska republiken och Haiti

Under senare tid har läget mellan de båda karibiska länderna Dominikanska republiken och Haiti varit mer spänt än vanligt. Anledningen är en konflikt gällande en kanal som Haiti håller på att bygga för att leda vatten från floden Masacre som har sitt utflöde från en stor dominikansk bergskedja La Cordillera Central. Haiti behöver vatten till sina odlingar samtidigt som jordbrukare på den dominikanska sidan oroas över att vattnet leds bort från deras risfält.

All handel mellan länderna har stoppats och samtliga gränsövergångar via land, till havs och i luften har stängts. Under senaste dagarna har en massiv utvandring av haitier från Dominikanska republiken registrerats, dels tillbaka till Haiti men också till andra central- och sydamerikanska länder. Situationen mellan länderna är mycket spänd och många är oroliga över den upptrappning av militär närvaro som pågår.

Från församlingens missionscenter i Batey Palavé rapporterar vår medarbetare Esther Melo om hur invånarna reagerar med oro:

– Be för Dominikanska republiken och Haiti, att Gud måtte beskydda och bevara oss, vädjar Esther i en hälsning till församlingen.


Platsen består av både dominikaner och haitier som lever sida vid sida, samtidigt som spänningen mellan länderna ökar.

I Dominikanska republiken bor det idag mellan en och två miljoner haitier och invandringen från Haiti är svår att kontrollera. En stor del av dessa haitier saknar uppehållstillstånd eller visum. Fortsätt att be för de haitiska och dominikanska folken.

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

 • Jesus lever!

  Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

 • Midnattsropet nr 1 2024

  I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

 • Evangelisation i Vällingby

  Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x