Spänt läge i Dominikanska republiken och Haiti

Under senare tid har läget mellan de båda karibiska länderna Dominikanska republiken och Haiti varit mer spänt än vanligt. Anledningen är en konflikt gällande en kanal som Haiti håller på att bygga för att leda vatten från floden Masacre som har sitt utflöde från en stor dominikansk bergskedja La Cordillera Central. Haiti behöver vatten till sina odlingar samtidigt som jordbrukare på den dominikanska sidan oroas över att vattnet leds bort från deras risfält.

All handel mellan länderna har stoppats och samtliga gränsövergångar via land, till havs och i luften har stängts. Under senaste dagarna har en massiv utvandring av haitier från Dominikanska republiken registrerats, dels tillbaka till Haiti men också till andra central- och sydamerikanska länder. Situationen mellan länderna är mycket spänd och många är oroliga över den upptrappning av militär närvaro som pågår.

Från församlingens missionscenter i Batey Palavé rapporterar vår medarbetare Esther Melo om hur invånarna reagerar med oro:

– Be för Dominikanska republiken och Haiti, att Gud måtte beskydda och bevara oss, vädjar Esther i en hälsning till församlingen.


Platsen består av både dominikaner och haitier som lever sida vid sida, samtidigt som spänningen mellan länderna ökar.

I Dominikanska republiken bor det idag mellan en och två miljoner haitier och invandringen från Haiti är svår att kontrollera. En stor del av dessa haitier saknar uppehållstillstånd eller visum. Fortsätt att be för de haitiska och dominikanska folken.

 • Gunnar Nilsson predikar

  Välkommen att vara med och lyssna ikväll kl 19 till Gunnar Nilsson som talar hos församlingen i Skälby, Järfälla. Vi direktsänder på YouTube.

 • Midnattsropet nr 2 2024

  Nu finns det senaste numret av Midnattsropet att läsa på webben. Inom kort kommer den även att landa hos våra prenumeranter.

 • Andens enhet | Berno Vidén

  Berno Vidén undervisar i detta bibelstudium inspelat 7 maj 2024 hos storfamiljen i Skälby.

 • Biblar sökes

  Varje lördag delar en grupp från Maranataförsamlingen ut biblar och traktater på Vällingby torg, och efterfrågan har visat sig vara stor. Det har blivit många intressanta och givande samtal med allt från sökande människor till redan troende. Ofta efterfrågas biblar på andra språk än svenska. Många är även angelägna om att få hela Bibeln –…

 • Ett hjärta – en själ | Direktsänt bibelstudium | Berno Vidén

  Ikväll kl 19:15 direktsänder vi ett bibelstudium med Berno Vidén.

 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x