Extremväder i Dominikanska republiken

Muren vid en av stadens mest 
trafikerade vägar kollapsade och
nio personer krossades under 
betongfundamenten. 

Under de senaste dagarna har vi nåtts av rapporter från församlingens medarbetare i Dominikanska republiken om extrema regnväder som drabbat landet. Följande rapport kom tidigare idag från Karin Vidén:

Oj, vilket väder! Det har aldrig någonsin kommit så kraftig nederbörd här i landet, över 430 mm på ett dygn, det här historiskt. Lördagens katastrofer avlöste varandra på olika platser men det var först igår informationer och uppdateringar började nå fram från isolerade platser. Zebastian cyklade runt igår till våra vänner här i Palavé och kollade läget, och de hus vi byggt under åren klarade vattenmängderna.

Jag lyssnar på Z Radio som hela tiden uppdaterar vad som sker i hela landet, och det är verkligen en katastrof. “En tragedi pga klimatförändringarna.” Den fruktansvärda händelsen mitt i stan då bilar hamnade under fallande betong skördade nio dödsoffer. Man diskuterar nu ‘vems är ansvaret?’, hur kan vi ta lärdom av detta?’” Många är de som nu oroas inför kommande orkansäsong om denna form av väderfenomen upprepar sig i ett land som detta där fungerande infrastruktur är långt ifrån prioritet.


President Abinader har fr o m idag utlyst tre dagars nationell sorg och alla skolor har stängt två dagar, mycket beroende på att många av dem behöver städas ur och röjas efter vatten och lera. 

För er som kan spanska, följ gärna händelserna genom att läsa landets största tidningar: listindiario.com och diariolibre.com

Framför allt, be till Gud för de drabbade, vilka är många. Be för församlingens mission på plats. 


Uppdatering:

Preliminärt har 3,571 bostäder skadats, varav 22 hus har förstörts, 17,855 personer har tvingats att evakuera, 45 samhällen är isolerade, 5 broar och 8 vägar skadade och dessutom är 110 akvedukter för vatten satta ur funktion. Fler än 50 sjukhus har stora vattenskador och mycket förstörd utrustning. Antalet dödsoffer har stigit till 24.


 • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

  Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

 • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

  Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

 • Jesus lever!

  Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

 • Midnattsropet nr 1 2024

  I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

 • Evangelisation i Vällingby

  Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x